You are here: Home Materiale de construcţii Plăci offset
Vineri, 03 Septembrie 2010 09:58

Plăci offset

Written by  Arcotrade Ltd.
Rate this item
(2 votes)

ARCOTRADE LTD Placi pentru offset  Untitled-2, Slovenia

KEMOLIT® Placi pentru offset

Placile pentru tipar offset KEMOLIT® PCP, un produs al fabricii slovene Cinkarna, sunt potrivite nu numai pentru tiparul conventional dar de asemenea ca placi CTP. Placa conventionala devine placa TCP atunci cand este expusa sistemului UV laser care a fost pus la punct pentru prima data de Lȕscher cu setter-ul de placi Xpose, proiectat pentru placile conventionale sensibile la UV. De asemenea pot fi folosite in sistemele de tiparire Basys cu sisteme laser UV.

 

Placile pentru tipar offset KEMOLIT® PCP, un produs al fabricii slovene Cinkarna, sunt potrivite nu numai pentru tiparul conventional dar de asemenea ca placi CTP. Placa conventionala devine placa TCP atunci cand este expusa sistemului UV laser care a fost pus la punct pentru prima data de Lȕscher cu setter-ul de placi Xpose, proiectat pentru placile conventionale sensibile la UV. De asemenea pot fi folosite in sistemele de tiparire Basys cu sisteme laser UV.
Aliajul litografic din aluminiu, din care este facuta placa, are proprietati care fac placa potrivita pentru cerintele tehnologiilor de productie si tiparire. Granulatia, proprietatile hidrofile ale stratului de oxid anodic si compozitia adecvata a invelisului sensibil la lumina furnizeaza utilizatorului numeroase beneficii atat in camera de producere a placilor cat si in zona de tiparire:
•    sensibilitatea marita reduce timpul de expunere
•    suprafata microgranulata imbunatateste contactul dintre film si placa si genereaza imagini fara erori,
•    culoarea placii ofera un contrast excelent imaginii finale,
•    acoperirea foto sensibila ofera de asemenea developare mai rapida (manuala sau automatizata). Regenerarea corecta a developer-ului permite cea mai mare capacitate a acestora si elimina sedimentele,
•    suprafata anodizata dura, durabila ofera o buna rezistenta la zgariere si oxidare,
•    suprafata fin granulata electrochimic ofera un echilibru cerneala – apa excelent si reproduceri de inalta calitate,
•    caracteristicile mentionate mai sus fac placile potrivite pentru serii medii si lungi. Pentru conditii grele de tiparire cu cerneluri UV, placile pot fi coapte.

Placa KEMOLIT® РСР este o placa sofisticata cu o acoperire speciala a suprafetei care ofera o mai buna aderenta intre film si placa in cadrul vacumatic de copiere. Deoarece fenomenul de sub-copiere este redus la minim, placa poate fi de asemenea folosita la tiparirea zonelor raster mari.
Modalitati de comanda
Placile KEMOLIT® РСР sunt produse din diverse grosimi de aliaj: 0,15 mm, 0,30 mm, 0,40 mm.
Placile KEMOLIT® РСР sunt disponibile in diverse dimensiuni pana la o latime maxima de 1500 mm. Acestea pot fi utilizate in masinile tipografice ale diversilor producatori. Prin marcajul „ROT” noi garantam taierea precisa in ceea ce priveste directia de roluire a fasiei de aluminiu litografic. Aceasta este importanta in mod deosebit in cazul masinilor de tiparire de mare viteza. Placile marcate „ROT” sunt folosite in tiparirea offset ROTO. Prin eticheta „REP” noi garantam un inalt control al aliniamentului plat paralel al placilor offset, ceea ce este extrem de important in cazul masinilor de copiere repetitive. Placile marcate „CPC” sunt folosite in sistemele de tiparire cu setter-e de cerneala asistate de calculator. Placile de grosime 0,15 mm folosite in masinile de tiparire mai mici pot fi perforate la cerere, cu urmatoarele perforatii standard:
Orificiile perforate sunt marcate „р1”, „р1Р”, „р2”, „р4” si „р6”. Alte perforatii sunt disponibile pentru cereri speciale.

Untitled-3

 

Atunci cand plasati comanda va rugam sa mentionati:
•    tipul placii
•    grosimea, lungimea si latimea placii
•    tipul: „ROT”, “REP” or „СРС”
•    pentru tiparirea web si sistemele CPC mentionati de asemenea partea pe care se monteaza placa pe cilindru
•    tipul si numarul de perforatii

Ambalare:
grosime 0,15 mm: 100 bucati pe pachet de carton
grosime 0,30 mm pana la format В0: 50 bucati pe pachet de carton
grosime 0,30 mm peste format В0: 40 bucati pe pachet de carton
grosime 0,40 mm pana la format В0: 40 bucati pe pachet de carton
grosime 0,30 mm peste format В0: 30 bucati pe pachet de carton

Substantele de prelucrare – Prepararea placii

Cod

Descriere

Consum mediu ml/m2

Р-76

Developer - R

800

Р-76С

Developer –RC- concentrate

80

Р-75

Developer - РСР

240

Р-75С

Developer concentrate

35

Р-47

Universal gumming soltion

50

Р-211

Activator (plate cleaner)

As required

Р-73

Corrector

1Expunerea

Ca placa conventionala
Timpul de expunere depinde de tipul si puterea sursei de lumina si distanta acesteia pana la placa. Cea mai potrivita este o lampa cu halogen si un cadru de copiere vacumatic. Cadrul trebuie sa asigure un contact bun intre film si placa.
Prin copierea Plate Control Wedge impreuna cu filmul se poate determina timpul de expunere.
Expunerea optima este atinsa atunci cand dupa developare primul pas ptintabil din tonurile continue este patru sau cinci. Sau atunci cand cercul de 15 microni devine vizibil. Aceasta valoare corespunde unei densitati D=0,60 sau D=0,75.
Este recomandabil sa se utilizeze folie de difuziune pentru a evita urmele marginilor filmului si umbrele benzii adezive.
Aceasta folie nu are influenta asupra punctelor de semitonuri.
Dupa expunere si developare imaginea de pe placa este inca fotosensibila si ca atare camera trebuie iluminata fie cu lumina de siguranta galbena fie cu lumina naturala slaba.

Ca placa CTP
Atunci cand placa este utilizata ca placa CTP, pentru expunere este nevoie de diode laser care dau energie in lungimea de unda potrivita (405 nm). Aceste diode sunt folosite in unitatea de setter XPose Luscher UV si in unitatea de setter Basys Print UV. Este recomandat ca puterea diodelor sa fie intre 60 – 70 mJ/m2 . timpul de expunere se schimba in functie de puterea diodelor si depinde de numarul de diode din setter (un numar mai mic de diode – un timp de expunere mai lung, un numar mai mare de diode – timp de expunerere mai mic.

Developarea manuala
Placa KEMOLIT® РСР este developata cu Developer P-76 -R sau  Developer P -75– PCP. Developer-ul poate fi de asemenea preparat prin diluarea a unei parti de Developer P-76C – Concentrat RC cu noua parti de apa. Temperatura developerului trebuie sa fie intre 20 si 25º.
Pentru inceput developerul trebuie sa fie intins peste intreaga suprafata a placii cu o laveta umezita pentru a asigura o developare corecta si uniforma. Apoi developerul este turnat peste [laca si imprastiat cu o spatula folosind miscari egale, incepand de la margini catre centru. Aceasta trebuie facuta de doua ori, de fiecare data durand cam jumatate de minut. Developerul care ramane trebuie inlaturat cu un stergator de cauciuc. In final ambele parti ale placii sunt spalate cu apa si uscate cu stergatorul.

Developarea automata
Placile KEMOLIT® РСР pot fi folosite pentru developarea in masinile de developat automate pentru prelucrarea placilor presensibilizate pentru lucrul cu pozitiv. Temperatura developerului trebuie sa fie intre 23 si 25 ºC. Developarea automata se face prin aplicarea Developerului Р-75 Developer-PСР. Developerul poate fi imbunatatit prin adaugarea P-75C Developer-PCP (concentrate) amestecat cu apa intr-o proportie de 1:3.
Developerul pentru procesoarele automate poate fi preparat prin diluarea P-75C Developer-PCP (concentrate) cu patru parti de apa.
Datorita stratului sensibil la lumina slaba developerul tinde sa faca spuma. Acest lucru poate fi evitat adaugand mici cantitati de Agent Antispunare P-77/1, care depinde de cantitatea de developer si de cat de rapid este evacuat developerul, in general in jur de 0,1%.

Corectarea imaginilor
Elementele nedorite sunt inlaturate prin aplicarea gelului corector P-73 cu o pensula sau cu creionul corector P-73/1. Dupa aproximativ 1 min. placa trebuie spalata sub apa curgatoare cu un burete. Odata corectiile facute placa este gumata din nou.
Atentie! Pastrati sticla sau creionul cu gel corector P-73 inchise!

Gumarea
Se toarna si se intinde cat mai uniform posibil peste intreaga suprafata a placii P-47 Offsetgum-UNI folosind un burete pentru a forma un strat subtire.
Gumarea se poate de asemenea face si cu procesoarele automate ca ultim pas inaintea uscarii.
In mod normal placile care necesita corectii nu se gumeaza dar, daca au fost, stratul gumat trebuie sters cu un burete imbibat cu apa inainte de a face corectiile.

Conservarea
Cerneala tipografica de pe placa uda trebuie inlaturata cu Activatorul P-211. Placa este apoi clatita cu apa si gumata cu P-47. Dupa tratament este ambalata in hartie si poate fi pastrata mai mult la un an.
Last modified on Marţi, 31 Ianuarie 2012 23:18
Arcotrade Ltd.

Arcotrade Ltd.

ARCOTRADE Ltd was created in 2006 to present the bulgarian, romanian and moldovian markets with another alternative of the self adhesive paper and cardboards as representative of Arconvert SPA, Italy. 

The good relationships with our clients and our striving for flexible solutions for the different print demands we meet made us a reliable partner for the printing industry. We offer high quality of the products and the services we present at reasonable prices.

The feedback that we recieved from the market and the constant strive for satissfying our clients demands made us to develop the assortiment of products that we offer. Along with the Self-Adhesive paper, we offer to the market different solutions for printing and advertisment like Art Cardboards Fabriano, special materials for digital printing, offset plates and others.

Website: www.arcotrade.bg

10 comments

 • Comment Link Polygamy Dating Site Miercuri, 01 Noiembrie 2017 14:27 posted by Polygamy Dating Site

  Do you think Loving more than one wife is possible, I would love to see more wifes love other wives, call me a freak.

 • Comment Link Magnolia Venard Miercuri, 24 Mai 2017 05:50 posted by Magnolia Venard

  Chat with a polygamist today at sisterwives.com, sisterwives is the largest and only real polygamy dating website in the world.

 • Comment Link ecommerce developer thailand Vineri, 18 Noiembrie 2016 10:21 posted by ecommerce developer thailand

  Good read, thanks.

 • Comment Link Felecia Dehetre Miercuri, 09 Noiembrie 2016 20:46 posted by Felecia Dehetre

  Delta Airlines

 • Comment Link Amina Whiteside Vineri, 23 Septembrie 2016 02:06 posted by Amina Whiteside

  Thanks for the tips about credit repair on this excellent blog. The thing I would offer as advice to people should be to give up a mentality that they may buy right now and fork out later. Being a society many of us tend to do this for many things. This includes trips, furniture, and items we wish. However, you should separate one's wants from the needs. While you are working to boost your credit score you really have to make some trade-offs. For example you possibly can shop online to save money or you can check out second hand suppliers instead of costly department stores with regard to clothing.

 • Comment Link anchor Miercuri, 17 Decembrie 2014 02:36 posted by anchor

  I truly enjoy studying on this website, it holds good blog posts. "Never fight an inanimate object." by P. J. O'Rourke.

 • Comment Link chats Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 02:11 posted by chats

  Enjoyed reading through this, very good stuff, appreciate it. "It is well to remember that the entire universe, with one trifling exception, is composed of others." by John Andrew Holmes.

 • Comment Link alyssa rosales Sâmbătă, 05 Octombrie 2013 07:29 posted by alyssa rosales

  There aree actually plenty of categories for a beaautiful tattoo.

  Initially these undergarments were started from corsets
  which wre more bulky and restrictiive in late nineteenth century till
  the mid of 20th century when the woman was restricted
  to household work only. We alll have different standards for a desirable
  mate depending on what our priorities and personal preferences may
  be.

 • Comment Link chwilowki na dowod Luni, 05 August 2013 23:15 posted by chwilowki na dowod

  I am really loving the theme/design of your blog.
  Do you ever run into any web browser compatibility issues?

  A couple of my blog audience have complained about my blog
  not working correctly in Explorer but looks great in Firefox.

  Do you have any advice to help fix this problem?
  chwilowka pozabankowa
  najlepsze chwilowki
  najlepsze chwilowki

 • Comment Link Actos contradictions Vineri, 14 Octombrie 2011 09:02 posted by Actos contradictions

  Brilliant! I've been searching for this information. Now it is very hard to find information on the Internet, and you have it.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.